Du behöver
- 240 g renskav
- 1 msk matfett
- 1 st gul lök
- 100 g trattkantareller
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk kalvfond
- 2 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk dijonsenap
- 0.5 tsk timjan
- salt svartpeppar
Lingonsalsa:
1 st äpple
1 dl lingon
2 msk sirap
1 st salladslök
1 krm torkad timjan
salt peppar
Servera med:
potatismos
broccoli kokt
Gör så här
1
Stek renskavet i en stekpanna med matfett, tills det får fin färg. Skala och hacka löken. Ansa svampen. Tillsätt lök och svamp i slutet av stek-ningen och låt det fräsa i 3 minuter.
2
Strö över mjölet och rör om. Späd med fond, vatten och grädde. Smak-sätt med senap, timjan, salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter.
3
Lingonsalsa: Kärna ur och tärna äpplet smått. Blanda äpple, lingon, sirap, skivad salladslök och timjan. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos och kokt broccoli.