Du behöver

  • 240 g renskav
  • 1 msk matfett
  • 1 st gul lök
  • 100 g trattkantareller
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk timjan
  • salt svartpeppar

Lingonsalsa:

1 st äpple
1 dl lingon
2 msk sirap
1 st salladslök
1 krm torkad timjan
salt peppar

Servera med:

potatismos
broccoli kokt

Gör så här

1
Stek renskavet i en stekpanna med matfett, tills det får fin färg. Skala och hacka löken. Ansa svampen. Tillsätt lök och svamp i slutet av stek-ningen och låt det fräsa i 3 minuter.

2
Strö över mjölet och rör om. Späd med fond, vatten och grädde. Smak-sätt med senap, timjan, salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter.

3
Lingonsalsa: Kärna ur och tärna äpplet smått. Blanda äpple, lingon, sirap, skivad salladslök och timjan. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos och kokt broccoli.