Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.25 st citron rivet skal
  • 1 tsk honung
  • salt peppar
  • 150 g bladspenat lösfryst
  • 1 msk matfett

Servera med:

potatis kokt pressad

Gör så här

1
Skär laxen i stora tärningar. Vispa samman grädde, mjöl och smulad buljongtärning i en kastrull. Tillsätt citronskal och honung och låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen och vänd den försiktigt i såsen med en slickepott. Låt sjuda i 3 minuter.

2
Fräs spenaten i en stekpanna med matfett tills den har tinat och väts-kan kokat in. Smaksätt med salt och peppar. Servera till laxgrytan med pressad potatis.