Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 1 st fänkål
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g sejfilé eller torskfilé
  • salt peppar
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 4 prt potatismos
  • 2 dl ost 28

Sås:

2 dl vatten silat fiskspad +
1 st hönsbuljongtärning
2 dl grädde
2.5 msk vetemjöl
salt peppar
2 msk hackad dill

Garnera med:

170 g kräftstjärtar
dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ansa och skiva purjolöken. Dela och skiva fänkålen tunt. Fräs purjolök och fänkål i en stekpanna med olja, tills fänkålen mjuknar, ca 5 minuter. Lägg över i en ugnsfast form.

2
Lägg fiskfiléerna ovanpå. Salta, peppra och droppa över vinet. Täck fisken med ett smörpapper som sluter tätt om fisken. Tillaga mitt i ugnen i 10 minuter.

3
Sås: Sila ner fiskspadet i en kastrull och blanda med vatten och buljongtärning. Tillsätt grädde och vispa ner mjölet. Koka under omrörning, 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen och bred såsen över fisken i formen.

4
Klicka eller spritsa moset runt kanten på formen. Strö över osten och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Garnera med kräftstjärtar och dill.