Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 1 st fänkål
- 1 msk rapsolja
- 400 g sejfilé eller torskfilé
- salt peppar
- 1 dl vin torrt vitt
- 4 prt potatismos
- 2 dl ost 28
Sås:
2 dl vatten silat fiskspad +
1 st hönsbuljongtärning
2 dl grädde
2.5 msk vetemjöl
salt peppar
2 msk hackad dill
Garnera med:
170 g kräftstjärtar
dill
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ansa och skiva purjolöken. Dela och skiva fänkålen tunt. Fräs purjolök och fänkål i en stekpanna med olja, tills fänkålen mjuknar, ca 5 minuter. Lägg över i en ugnsfast form.
2
Lägg fiskfiléerna ovanpå. Salta, peppra och droppa över vinet. Täck fisken med ett smörpapper som sluter tätt om fisken. Tillaga mitt i ugnen i 10 minuter.
3
Sås: Sila ner fiskspadet i en kastrull och blanda med vatten och buljongtärning. Tillsätt grädde och vispa ner mjölet. Koka under omrörning, 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen och bred såsen över fisken i formen.
4
Klicka eller spritsa moset runt kanten på formen. Strö över osten och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Garnera med kräftstjärtar och dill.