Du behöver

  • 165 g currypasta Patak
  • 2 msk rapsolja
  • 4 st kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kokosmjölk krämig

Sås:

1 st gurka
1 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
1 msk hackad mynta
svartpeppar

Servera med:

blomkålsbuketter kokt broccoli- och
basmatiris kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda currypasta och olja i en skål. Lägg filéerna i en ugnsfast form och gnid currypastan runt filéerna. Salta. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 min. Tillsätt kokosmjölk och fortsätt tillagningen, ca 15 min.

2
Sås: Riv gurkan grovt och blanda med saltet. Låt gurkan rinna av i en sil, ca 10 min. Krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt och mynta. Smaka av svartpeppar. Servera med kokta broccoli- och blomkålsbuketter och kokt ris.