Du behöver

  • 1 st isbergssallad huvud
  • 4 st salladslökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 300 g fläskfärs mager
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl vitkål strimlad
  • 1 tsk ingefära riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk koriander färsk hackad
  • 1 dl cashewnötter se recept
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 msk pressad limesaft
  • 2 tsk strösocker

Garnera med:

koriander
lime i halvor

Gör så här

1
Dra loss bladen från salladshuvudet och lägg i blöt en skål med kallt vatten ca 10 minuter, så att bladen blir krispiga. Låt rinna av på en kökshandduk.

2
Skiva salladslöken. Skala och hacka vitlöken.

3
Fräs färsen smulig i en het stekpanna med olja. Tillsätt salladslök, vitlök, vitkål, ingefära och sambal oelek och fräs i 3 minuter. Smaksätt med fisksås, soja, limesaft och socker.

4
Tillsätt koriander och grovt hackade cashewnötter till färsen och rör om. Servera färsen i salladsskålarna och garnera med koriander och lime.