Du behöver
- 1 st isbergssallad huvud
- 4 st salladslökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 300 g fläskfärs mager
- 1 msk rapsolja
- 3 dl vitkål strimlad
- 1 tsk ingefära riven
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk koriander färsk hackad
- 1 dl cashewnötter se recept
- 1 msk fisksås
- 1 msk japansk soja
- 0.5 msk pressad limesaft
- 2 tsk strösocker
Garnera med:
koriander
lime i halvor
Gör så här
1
Dra loss bladen från salladshuvudet och lägg i blöt en skål med kallt vatten ca 10 minuter, så att bladen blir krispiga. Låt rinna av på en kökshandduk.
2
Skiva salladslöken. Skala och hacka vitlöken.
3
Fräs färsen smulig i en het stekpanna med olja. Tillsätt salladslök, vitlök, vitkål, ingefära och sambal oelek och fräs i 3 minuter. Smaksätt med fisksås, soja, limesaft och socker.
4
Tillsätt koriander och grovt hackade cashewnötter till färsen och rör om. Servera färsen i salladsskålarna och garnera med koriander och lime.