Du behöver

  • 1.5 kg lammrygg
  • smör
  • flingsalt nymald peppar
  • 3 st morötter stora
  • 2 st gula lökar

Dillsky:

1 st citron skal och pressad saft
3 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1 tsk kinesisk soja
2 msk flytande honung
2 dl hackad dill

Servera med:

potatis kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Bryn köttet i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en smord långpanna eller stor ugnsfast form. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen, ca 30 minuter.

2
Skala morötter och lök och skär i bitar och lägg runt köttet.

3
Dillsky: Skala av det yttersta gula skalet på citronen och strimla så tunt som möjligt. Pressa ur saften. Blanda ihop ingredienserna till skyn och häll över köttet. Fortsätt steka under folie tills köttet är mört och grönsakerna mjuka, ca 1 1/2 timme.