Du behöver

  • 8 skiva rådjursinnanlår ca 500 g
  • flingsalt nymald peppar
  • 4 st baconskivor
  • 0.5 st gul lök
  • 2.5 msk timjanblad repade
  • 8 st tandpetare
  • smör till stekning
  • 2 dl koncentrerad lingondricka
  • 3 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 8 st enbär stötta
  • tandpetare

Sås:

5 dl sky silad
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
1.5 dl lingon frysta
2 tsk kinesisk soja
flingsalt nymald peppar

Servera med:

mandelpotatis kokt
gurka inlagd

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar. Dela baconskivorna. Fördela bacon, finhackad lök och timjan på köttskivorna. Vik långsidorna över fyllningen. Rulla ihop från ena kortsidan till ett paket. Fäst med tandpetare.

2
Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör, och lägg över i en gryta. Tillsätt lingondricka, vatten, fond och enbär. Sjud sakta under lock tills köttet är mört, 50–60 minuter. Ta upp ruladerna och varmhåll dem.

3
Sås: Sila spadet. Diska ur grytan. Häll tillbaka spadet i grytan och koka upp. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner redningen i skyn. Låt såsen koka, ca 5 minuter. Tillsätt lingon och soja och smaka av med salt och peppar. Lägg ner ruladerna i såsen och värm. Servera med kokt mandelpotatis och inlagd gurka.