Du behöver
- potatis ca 600 g mjölig
- 1 st purjolök stor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong
- 2 dl mjölk
- flingsalt
- nymald peppar
Topping:
2 st gula lökar
smör
6 st ansjovisfiléer
2 tsk ansjovisspad
1 msk timjanblad repade
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Koka potatis, purjolök och timjan i buljongen under lock tills potatisen är sönderkokt, ca 15 minuter.
2
Tillsätt mjölken och mixa soppan slät. Värm upp soppan och smaka av med salt och peppar.
3
Topping: Skala och skär löken i tunna klyftor. Stek löken mjuk i en stekpanna med smör, 10–15 minuter. Hacka ansjovisen. Blanda i ansjovis, spad och timjan i löken och låt allt smälta ihop.