Du behöver

  • 200 g smör
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl hasselnötter
  • 75 g mörk choklad
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk punsch eller pressad apelsinsaft

Glasyr:

1.5 dl florsocker
1.5 tsk vatten

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2
Hacka nötterna fint. Hacka chokladen lite grövre. Blanda nötter, choklad, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med punschen.

3
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme. Låt svalna.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och lägg i en plastpåse. Klipp ett litet hål och ringla glasyren över kakan.