Du behöver
- 200 g smör
- 2.25 dl strösocker
- 3 st ägg
- 2 dl hasselnötter
- 75 g mörk choklad
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk punsch eller pressad apelsinsaft
Glasyr:
1.5 dl florsocker
1.5 tsk vatten
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2
Hacka nötterna fint. Hacka chokladen lite grövre. Blanda nötter, choklad, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med punschen.
3
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme. Låt svalna.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och lägg i en plastpåse. Klipp ett litet hål och ringla glasyren över kakan.