Du behöver

  • 2 st kotletter benfria
  • salt peppar
  • färsk rosmarin
  • 1 msk matfett

Ugnsrostad potatis:

300 g potatis
1 msk rapsolja
salt
färsk rosmarin

Champinjonsås:

100 g champinjoner
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk

Servera med:

broccoli kokt
cocktailtomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rumstemperera köttet.

2
Ugnsrostad potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över oljan och blanda runt. Salta och peppra. Strö över färsk rosmarin efter tycke och smak. Rosta potatisen mitt i ugnen, ca 20 minuter.

3
Champinjonsås: Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs i en kastrull med matfett tills svampen får fin färg och matfettet är genomskinligt. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölken och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär snitt i fettkanten på kotletterna och torka av dem med hushållspapper. Stek kotletterna, i ljusbrunt matfett som tystnat i stekpannan, ca 3 minuter per sida. Salta och peppra under stekningen. Servera kokt broccoli och cocktailtomater.