Du behöver
- 375 g lax- och torskfilé i bitar
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 0.25 krm cayennepeppar
- 1 st ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk hackad dill eller 1 tsk torkad dill
- 0.5 msk kycklingfond
Räksås:
350 g räkor med skal
1 msk majonnäs
0.5 dl lätt crème fraiche
1 msk hackad dill
salt peppar
Servera med:
potatis kokt
ärter kokta gröna
Garnera med:
krondill ev
Ugn: 175° eller mikron
Gör så här
1
Lägg fisken i skålen till matberedaren med kniven monterad. Salta och kör till en smidig färs. Tillsätt vitpeppar, cayennepeppar, ägg, grädde, dill och fond och kör tills allt blandats väl.
2
Fördela fiskfärsen i 3 smorda ugnsfasta portionsformar. Släta till ytan med en kniv. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Eller tillaga i mikron på 650W i ca 4 minuter och på 500W i 3 minuter. Låt temperaturen utjämnas.
3
Räksås: Skala räkorna, spara några till garnering. Blanda majonnäs, crème fraiche, dill, räkor, salt och peppar. Stjälp upp fiskfärserna på tallrikar och servera med kokt potatis och gröna ärter. Garnera ev med krondill.