Du behöver

  • 1 st fläskfilé 500-600 gram
  • flingsalt, nymald peppar
  • vetemjöl
  • smör
  • 1 dl vin torrt, vitt
  • 2.5 dl kycklingbuljong
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 2 msk kapris hackad
  • 0.5 dl bladpersilja hackad

Servera med:

potatismos eller klyftpotatis

Gör så här

1
Putsa filén och skär den i skivor. Lägg plastfolie över köttet och banka ut det till ca 2 mm tjocklek. Vänd köttet i saltat och pepprat mjöl.

2
Stek köttet i en stekpanna med smör, någon minut per sida. Ta upp köttet och håll det varmt.

3
Häll vinet i pannan och koka ihop tills ungefär hälften av vinet återstår. Häll i buljongen och koka tills såsen blivit lite simmig, ca 5 minuter.

4
Lägg i köttet, citronsaft och kapris och koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med potatismos eller klyftpotatis.