Du behöver
- 1 st fläskfilé 500-600 gram
- flingsalt, nymald peppar
- vetemjöl
- smör
- 1 dl vin torrt, vitt
- 2.5 dl kycklingbuljong
- 3 msk pressad citronsaft
- 2 msk kapris hackad
- 0.5 dl bladpersilja hackad
Servera med:
potatismos eller klyftpotatis
Gör så här
1
Putsa filén och skär den i skivor. Lägg plastfolie över köttet och banka ut det till ca 2 mm tjocklek. Vänd köttet i saltat och pepprat mjöl.
2
Stek köttet i en stekpanna med smör, någon minut per sida. Ta upp köttet och håll det varmt.
3
Häll vinet i pannan och koka ihop tills ungefär hälften av vinet återstår. Häll i buljongen och koka tills såsen blivit lite simmig, ca 5 minuter.
4
Lägg i köttet, citronsaft och kapris och koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med potatismos eller klyftpotatis.