Du behöver

  • 1 st fläskfilé 500–600 g
  • smör
  • flingsalt, nymald peppar
  • 1 dl mandel
  • 1 st purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 2 msk ingefära färsk riven
  • 1.5 dl aprikoser strimlade, torkade
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Putsa filén och skär den i skivor. Bryn köttet i en stekpanna med smör, någon minut per sida. Salta och peppra. Ställ åt sidan. Skålla och skala mandeln. Skölj och strimla purjolöken.

2
Blanda grädde, fond, soja, ingefära, purjolök och aprikoser i en traktörpanna. Koka upp och lägg i köttet. Koka sakta under lock, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och mandel.