Du behöver
- 4 st kycklingben
- salt och peppar
- 2 msk barbecuesås
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olja
- 1 msk olivolja
- 2 dl risoni risformad minipasta
- 2 st tomater
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl parmesanost riven
- salt peppar, oregano
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Krydda kycklingen med salt och peppar och pensla på barbecuesås. Tillaga i ugnen, ca 20 min, tills köttsaften är ofärgad.
2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det får färg. Tillsätt risoni, hackade tomater, vatten och buljongtärning.
3
Koka på svag värme i 15 min. Rör om ofta. Rör i parmesan och smaka av med salt, peppar och oregano. Servera med sallad.