Du behöver

  • 4 st kycklingben
  • salt och peppar
  • 2 msk barbecuesås
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl risoni risformad minipasta
  • 2 st tomater
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl parmesanost riven
  • salt peppar, oregano

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Krydda kycklingen med salt och peppar och pensla på barbecuesås. Tillaga i ugnen, ca 20 min, tills köttsaften är ofärgad.

2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det får färg. Tillsätt risoni, hackade tomater, vatten och buljongtärning.

3
Koka på svag värme i 15 min. Rör om ofta. Rör i parmesan och smaka av med salt, peppar och oregano. Servera med sallad.