Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 2 st morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl grädde valfri fetthalt
  • 300 g torskfilé eller hokifilé, fryst och tinad
  • salt och peppar
  • 1 msk gräslök

Servera med:

kokt potatis

Gör så här

1
Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Skala och skiva morötterna.

2
Fräs purjolök och svamp i en gryta med olja. Tillsätt morötterna och fräs ett par min. Tillsätt fond, vatten och grädde, och koka upp.

3
Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Koka i ca 7 min, tills fisken är vit. Smaka av med salt och peppar och strö över gräslök. Servera med kokt potatis.