Du behöver

Pajdeg:

250 g smördeg

Lökchutney:

4 st rödlökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
0.5 dl balsamvinäger
2 msk vatten
1 msk strösocker
salt och peppar
4 dl parmesanost riven
hälften av chutneyn ovan
50 g smör
0.75 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 st ägg
400 g getost
1 msk färsk timjan

Servera med:

sallad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Lökchutney: Skala, dela och skiva löken tunt. Skala och hacka vitlöken. Fräs all lök mjuk i en gryta med olja utan att den får färg. Tillsätt vinäger, vatten, socker, salt och peppar, och låt småkoka i 10 min tills vätskan kokat in. Låt svalna.

2
Pajdeg: Rulla ut smördegen. Strö över 1 dl av parmesanosten och kavla ner i degen. Lägg degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och jämna till kanterna. Täck med bakpapper och fyll med okokta gula ärter eller ris. Baka i 20 min.

3
Fyllning: Lyft bort pappret med ärter. Bred ut hälften av chut-neyn över bottnen. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och fräs. Späd med mjölken och koka under omrörning i 5 min. Ta från värmen. Skär bort det vita på getosten och dela osten i bi-tar. Rör ner hälften av osten i såsen tillsammans med resten av parmesanosten. Rör i äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum.

4
Blanda ner 1/3 av äggvitorna i såsen och vänd sedan ner resten. Häll i formen. Lägg på resten av getosten och strö över timjan. Grädda i ca 30 min tills pajen fått fin färg. Servera med sallad och resten av chutneyn.