Du behöver

  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 4 st potatis
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 250 g broccoli
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • timjan

Avokadocrème:

1 st avokado
1 dl crème fraîche
1 msk pressad citron

Gör så här

1
Skala och skiva moroten, skölj och skiva purjolöken, kärna ur och dela paprikan i bitar och skala och tärna potatisen.

2
Dela svampen i bitar. Fräs morot, purjolök, paprika, potatis och champinjoner i en gryta med smör.

3
Vispa ut mjölet i 1 dl av vattnet och rör ner i grytan tillsammans med resten av vattnet och buljongtärningarna. Låt koka i 15 min.

4
Dela laxen i bitar, 3×3 cm och tillsätt grytan tillsammans med broccolin i bitar. Häll i grädden och koka upp. Koka i ca 5 min tills laxen är klar. Smaka av med salt, peppar och timjan.

5
Avokadocrème: Mosa avokadon med crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera till grytan.