Du behöver
- 1 st morot
- 0.5 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 4 st potatis
- 150 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 250 g broccoli
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- timjan
Avokadocrème:
1 st avokado
1 dl crème fraîche
1 msk pressad citron
Gör så här
1
Skala och skiva moroten, skölj och skiva purjolöken, kärna ur och dela paprikan i bitar och skala och tärna potatisen.
2
Dela svampen i bitar. Fräs morot, purjolök, paprika, potatis och champinjoner i en gryta med smör.
3
Vispa ut mjölet i 1 dl av vattnet och rör ner i grytan tillsammans med resten av vattnet och buljongtärningarna. Låt koka i 15 min.
4
Dela laxen i bitar, 3×3 cm och tillsätt grytan tillsammans med broccolin i bitar. Häll i grädden och koka upp. Koka i ca 5 min tills laxen är klar. Smaka av med salt, peppar och timjan.
5
Avokadocrème: Mosa avokadon med crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera till grytan.