Du behöver

  • 140 g paket bacon
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 st kabanosskorv
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul eller grön paprika
  • 0.25 krm cayennepeppar
  • 2 krm timjan
  • 2 krm oregano
  • 3 dl vildrisblandning
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • salt och peppar
  • 500 g räkor med skal

Garnera med:

timjan och oregano

Gör så här

1
Strimla baconet. Skär kycklingköttet i tre delar. Dela korvarna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva sellerin. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.

2
Bryn bacon och kycklingen i en gryta. Tillsätt korv, lök, vitlök, cayenne-peppar, timjan och oregano, och låt fräsa i 2 minuter.

3
Tillsätt ris, krossade tomater, selleri, paprikor, vatten och fond. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

4
Skala räkorna och tillsätt dem. Garnera med timjan och oregano.