Du behöver
- 150 g pasta penne
- 500 g räkor med skal
- 0.25 st purjolök
- 1 msk rapsolja
- 100 g spenat eller färsk spenat
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk kycklingfond
- 1 msk hackad dill
- salt och peppar
Garnera med:
2 st tomater
basilika
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Skala räkorna och skiva purjolöken. Fräs purjolöken i en gryta med olja, ca 1 minut.
3
Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den tinat eller slaknar om den är färsk. Pudra över mjölet och rör om.
4
Späd med vatten, crème fraiche och fond. Rör om och låt såsen sjuda i 3 minuter.
5
Tillsätt räkor och dill och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan och låt allt bli varmt. Servera i djupa tallrikar med tomatbitar och basilika.