Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olivolja
  • vitpeppar, salt

Kantarellsås:

150 g kantareller frysta
0.5 st rödlök
10 cm purjolök
1 msk smör
2 dl grädde
1 st fiskbuljongtärning
vitpeppar, salt

Servera med:

gräslök hackad
1 kruka sallad
250 g cocktailtomater

Ugn: 175º

Gör så här

1
Tina de frysta kantarellerna i rumstemperatur.

2
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och ringla över olja. Salta och peppra. Ugnsbaka laxen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

3
Skala och hacka rödlöken och strimla purjolöken. Hetta upp en kastrull med smör och bryn löken.

4
Tillsätt kantarellerna. Häll på grädde och smula i buljongtärningen. Smaka av med salt och vitpeppar.

5
Lägg den färdiga laxen på ett stort fat och häll kantarellsåsen över. Toppa med gräslök och servera med sallad och tomater.