Du behöver
- 1 kg högrev benfri
- 150 g sidfläsk rökt
- 2 st morötter
- 2 st selleristjälkar
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- smör
- 3 krm chiliflakes
- 0.5 st flaska rödvin
- 500 g passerade tomater
- 2 st lagerblad
- 8 st enbär stötta
- 2 dl salviablad
- flingsalt
- 550 g tagliatelle
Servera med:
parmesanost
Gör så här
1
Putsa köttet och skär i kuber, ca 1 1/2 centimeter. Skär fläsket i små tär-ningar. Skala morötterna och skär i tärningar. Strimla sellerin. Hacka lök och vitlök.
2
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan.
3
Stek fläsket ett par minuter i en gryta med smör. Tillsätt grönsakerna och chilin, och fräs tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.
4
Blanda i köttet och häll på vinet, och låt koka tills hälften återstår. Tillsätt tomater, lagerblad, enbär och hälften av salviabladen.
5
Koka på svag värme under lock tills köttet är riktigt mört, 1 1/2¬–2 timmar. Späd med mer vatten under kokningen om såsen blir för tjock. Strimla res-ten av salviabladen och blanda i. Smaka av med salt.
6
Koka pastan i lättsaltat vatten, men häll av kokvattnet någon minut före den koktid som anges på förpackningen.
7
Häll ner pastan i grytan och vänd runt minst en minut för att pastan ska ta smak av såsen. Blanda gärna ner lite riven parmesanost i pastan. Servera genast med extra parmesan.