Du behöver

  • 8 st lövbiff ca 500 g
  • salt och peppar
  • 2 st gurkor inlagda
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 8 skiva bacon
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 dl vatten

Sås:

2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1 msk maizena redning
1 msk vinbärsgelé svart

Servera med:

potatis kokt
pressgurka
gelé

Gör så här

1
Lägg ut köttet och krydda med salt och peppar. Dela gurkan i stavar, skala och dela morötterna i stavar. Skala och klyfta löken.

2
Lägg en bit av varje på köttet och rulla ihop. Vira en baconskiva runt varje rulad och fäst med tandpetare.

3
Bryn runt om i en stekpanna med smör, börja med skarven ner. Tillsätt vatten och koka sakta under lock i 40 minuter. Lägg ner överbliven gurka, morot och lök i pannan och låt koka med.

4
Sås: Ta upp ruladerna och håll dem varma. Tillsätt grädde, soja och fond, och koka upp. Red av och smaka av med gelé, salt och peppar.

5
Sila såsen och servera med kokt potatis, pressgurka och gelé.