Du behöver
- 8 st lövbiff ca 500 g
- salt och peppar
- 2 st gurkor inlagda
- 2 st morötter
- 1 st gul lök
- 8 skiva bacon
- 2 msk smör eller margarin
- 4 dl vatten
Sås:
2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1 msk maizena redning
1 msk vinbärsgelé svart
Servera med:
potatis kokt
pressgurka
gelé
Gör så här
1
Lägg ut köttet och krydda med salt och peppar. Dela gurkan i stavar, skala och dela morötterna i stavar. Skala och klyfta löken.
2
Lägg en bit av varje på köttet och rulla ihop. Vira en baconskiva runt varje rulad och fäst med tandpetare.
3
Bryn runt om i en stekpanna med smör, börja med skarven ner. Tillsätt vatten och koka sakta under lock i 40 minuter. Lägg ner överbliven gurka, morot och lök i pannan och låt koka med.
4
Sås: Ta upp ruladerna och håll dem varma. Tillsätt grädde, soja och fond, och koka upp. Red av och smaka av med gelé, salt och peppar.
5
Sila såsen och servera med kokt potatis, pressgurka och gelé.