Du behöver
- 600 g nötkött
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk soja
- 1 msk ketjap manis
- 1 msk rapsolja
- salt och peppar
- 1 msk smör
Quinoasallad:
2 dl quinoa
1 st squash
1 st paprika gul
250 g cocktailtomater
1 msk rapsolja
10 st soltorkade tomater
1 dl hackad persilja
1 dl oliver gröna och svarta
Gör så här
1
Skär köttet i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda med soja, ketjap manis, olja, salt och peppar. Lägg i köttet och låt marinera i minst 30 minuter.
2
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Skär squash och paprika i bitar, och halvera cocktailtomaterna. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
4
Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Blanda grönsakerna med quinoa, persilja, oliver och soltorkade tomater.
5
Trä upp köttet på spett och hetta upp en stekpanna med smör. Stek spetten runt om i ca 7 minuter tills köttet är genomstekt.
6
Fördela quinoasalladen på fyra tallrikar. Toppa med nötspetten.