Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st schalottenlök
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 125 g mozzarella

Lingonsås:

2 dl sky och vatten
2 msk kalvfond
1.5 dl grädde
0.5 msk maizena redning
1 msk lingonsylt

Servera med:

potatis pressad
sockerärter
lingonsylt
kantareller

Ugn: 225º

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål, och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken fint.

2
Blanda i färs, lök, ägg, salt och peppar. Platta ut till en rektangel på en blöt skärbräda. Lägg på persilja och mozzarellan i bitar.

3
Rulla ihop och lägg köttfärslimpan på ett smort fat. Baka i ugnen i 40 minuter.

4
Lingonsås: Koka upp skyn som bildats med vatten, fond och grädde. Red av såsen och smaka av med lingonsylt, salt och peppar.

5
Servera såsen till köttfärslimpan med pressad potatis, sockerärter, lingonsylt och kantareller.