Du behöver
- 500 g potatis
- 1 st squash liten
- 2 msk olivolja
- 1 st gul lök
- 500 g köttfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl matlagningsvin vitt
- 1 st burk körsbärstomater 400 g
- 1 dl hackad persilja
- salt och peppar
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl riven ost
Servera med:
sallad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i 10 minuter. Skiva squashen och stek i en stekpanna med olja. Ta upp den.
2
Skala och hacka löken och fräs med olja i stekpannan. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
3
Pressa i vitlök och tillsätt vin och tomater. Låt koka ihop i 10 minuter. Rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.
4
Häll hälften av köttfärssåsen i en form och lägg på potatis och squash. Häll på resten av färsen.
5
Blanda crème fraiche och ost, och klicka ovanpå. Gratinera i 10 minuter och servera med sallad.