Du behöver

  • 500 g potatis
  • 1 st squash liten
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagningsvin vitt
  • 1 st burk körsbärstomater 400 g
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl riven ost

Servera med:

sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i 10 minuter. Skiva squashen och stek i en stekpanna med olja. Ta upp den.

2
Skala och hacka löken och fräs med olja i stekpannan. Tillsätt färsen och fräs den smulig.

3
Pressa i vitlök och tillsätt vin och tomater. Låt koka ihop i 10 minuter. Rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.

4
Häll hälften av köttfärssåsen i en form och lägg på potatis och squash. Häll på resten av färsen.

5
Blanda crème fraiche och ost, och klicka ovanpå. Gratinera i 10 minuter och servera med sallad.