Du behöver

  • 0.5 dl grötris okokt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 800 g vitkål
  • smör eller margarin till stekning
  • 2 msk ljus sirap
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st ägg

Servera med:

kokt potatis
lingonsylt
pressgurka

Ugn: 200º

Gör så här

1
Koka risgrynen med vatten och smör i 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka i 20 minuter.

2
Strimla kålen och fräs i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en stor gryta och tillsätt sirap, salt och peppar, och fräs lite till.

3
Tillsätt vatten och fond, och koka ihop i 5 minuter. Skala och hacka lö-ken och fräs den mjuk i smör. Blanda ner i kålen.

4
Blanda samman färs, ris, grädde, ägg, salt och peppar. Lägg ett lager kål i en smord form. Lägg på färsen och avsluta med resten av kålen.

5
Tillaga i ugnen i 40 minuter. Servera med potatis, lingonsylt och gurka.