Du behöver
- 0.5 dl grötris okokt
- 1 dl vatten
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 800 g vitkål
- smör eller margarin till stekning
- 2 msk ljus sirap
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 st gul lök
- 500 g köttfärs
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 st ägg
Servera med:
kokt potatis
lingonsylt
pressgurka
Ugn: 200º
Gör så här
1
Koka risgrynen med vatten och smör i 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka i 20 minuter.
2
Strimla kålen och fräs i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en stor gryta och tillsätt sirap, salt och peppar, och fräs lite till.
3
Tillsätt vatten och fond, och koka ihop i 5 minuter. Skala och hacka lö-ken och fräs den mjuk i smör. Blanda ner i kålen.
4
Blanda samman färs, ris, grädde, ägg, salt och peppar. Lägg ett lager kål i en smord form. Lägg på färsen och avsluta med resten av kålen.
5
Tillaga i ugnen i 40 minuter. Servera med potatis, lingonsylt och gurka.