Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1.5 dl grovt rågmjöl
- 5 dl fint rågmjöl
- 2 dl havrekli
- 1 dl linfrön
- 1 dl solroskärnor
- 5 tsk bikarbonat
- 2 tsk salt
- 3 dl lingon
- 1 dl ljus sirap
- 1 l yoghurt naturell
Garnera med:
solroskärnor
Ugn: 175º
2 bröd
Gör så här
1
Blanda samman mjölsorterna, havrekli, linfrön, solroskärnor, bikarbonat, salt och lingon, i en stor bunke.
2
Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen. Rör om ordentligt. Fördela smeten i två smorda och bröade 1 1/2 liters bakformar.
3
Pensla över vatten och garnera med solroskärnor. Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.