Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl fint rågmjöl
  • 2 dl havrekli
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 3 dl lingon
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 l yoghurt naturell

Garnera med:

solroskärnor

Ugn: 175º

2 bröd

Gör så här

1
Blanda samman mjölsorterna, havrekli, linfrön, solroskärnor, bikarbonat, salt och lingon, i en stor bunke.

2
Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen. Rör om ordentligt. Fördela smeten i två smorda och bröade 1 1/2 liters bakformar.

3
Pensla över vatten och garnera med solroskärnor. Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.