Du behöver
- 600 g köttfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk basilika torkad
- 1 st ägg
- 0.5 dl grädde
- salt, svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk basilika torkad
- 150 g haricots verts
- 150 g sparris
- grönsallad
- tomater
- persilja
Gör så här
1
Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och grädde, och krydda med salt och svartpeppar. Forma färsen till lagom stora bollar.
2
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
3
Tillsätt vatten, grädde, fond och basilika, och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.
4
Lägg i haricots verts och sparris, och låt koka med i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbul-lar och grönsaker.
6
Häll såsen över köttbullarna och garnera med persilja.