Du behöver

  • 600 g köttfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika torkad
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk basilika torkad
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sparris
  • grönsallad
  • tomater
  • persilja

Gör så här

1
Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och grädde, och krydda med salt och svartpeppar. Forma färsen till lagom stora bollar.

2
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.

3
Tillsätt vatten, grädde, fond och basilika, och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.

4
Lägg i haricots verts och sparris, och låt koka med i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbul-lar och grönsaker.

6
Häll såsen över köttbullarna och garnera med persilja.