Du behöver
- 6 st skinkschnitzel ca 600 g
- salt och peppar
- 12 st katrinplommon utan kärna
- 1 st äpple
- 2 msk smör eller margarin
- 4 dl vatten
Sås:
1 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk honung
Servera med:
potatis rostad och rotsaker
Gör så här
1
Banka ut schnitzlarna så att de blir tunna. Krydda med salt och peppar, och lägg på ett katrinplommon och en äppelklyfta.
2
Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn runt om i en stekpanna med smör, börja med skarven ner.
3
Tillsätt resten av katrinplommonen och vatten, och sjud under lock i 45 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.
4
Sås: Tillsätt mjöl utvispat i lite vatten, grädde och fond, och koka i 5 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
5
Servera ruladerna med rostad potatis och rotsaker.