Du behöver

  • 6 st skinkschnitzel ca 600 g
  • salt och peppar
  • 12 st katrinplommon utan kärna
  • 1 st äpple
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 dl vatten

Sås:

1 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk honung

Servera med:

potatis rostad och rotsaker

Gör så här

1
Banka ut schnitzlarna så att de blir tunna. Krydda med salt och peppar, och lägg på ett katrinplommon och en äppelklyfta.

2
Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn runt om i en stekpanna med smör, börja med skarven ner.

3
Tillsätt resten av katrinplommonen och vatten, och sjud under lock i 45 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.

4
Sås: Tillsätt mjöl utvispat i lite vatten, grädde och fond, och koka i 5 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.

5
Servera ruladerna med rostad potatis och rotsaker.