Du behöver

Äppelburgare:

0.5 st gul lök
smör eller margarin till stekning
500 g köttfärs gärna av lamm
1 st ägg
salt och peppar
1 st äpple

Coleslaw:

300 g vitkål
2 st morötter
0.5 st gul lök
1 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Servera med:

klyftpotatis

Gör så här

1
Coleslaw: Hyvla vitkålen tunt med en osthyvel. Skala och riv morötter-na, och skala och hacka löken fint.

2
Blanda kål, morötter och lök med crème fraiche, majonnäs, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

3
Äppelburgare: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Låt svalna. Blanda med färs, ägg, salt, peppar och skalat, rivet äpple.

4
Forma 8 biffar och stek i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida. Servera med coleslaw och klyftpotatis.