Du behöver
- 1 st paprika gul
- 1 st röd paprika
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g nötfärs älgfärs eller lammfärs
- 1 tsk rapsolja
- 1.5 dl passerade tomater
- 0.5 tsk färsk timjan
- salt och peppar
- 2 dl riven ost
Tomatsås:
1 dl passerade tomater
1 msk hackad persilja
salt och peppar
Servera med:
couscous
sallad
Gör så här
1
Skölj paprikorna och dela dem på längden. Ta bort kärnorna. Skala och hacka lök och vitlök.
2
Bryn färsen i en stekpanna med het olja. Tillsätt lök, vitlök, tomater och timjan och sjud i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg paprikorna i en ugnsfast form och fyll dem med färsen. Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen, ca 10 minuter.
4
Tomatsås: Koka tomater och hackad persilja i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt couscous och sallad.