Du behöver

  • ryggbiff ca 250 g
  • 2 st schalottenlökar
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk matfett + 1/2 msk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk fransk senap
  • salt och peppar

Servera med:

ris
1 dl turkisk yoghurt
1 st hjärtsallad huvud
1 st gurka dm
2 st tomater

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Skär biffarna i 1 cm tjocka stavar. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i kvartar.

2
Fräs löken i en gryta med 1 msk matfett, utan att den får färg. Tillsätt svampen och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och grädde. Koka upp under omrörning. Ställ grytan åt sidan.

3
Hetta upp en stekpanna med ½ msk matfett och bryn köttet på hög värme. Lägg över köttet i grytan. Koka upp och sjud, ca 3 minuter. Smaka av med senap, salt och peppar. Servera med kokt ris, yoghurt, salladsblad, gurkastavar och tomatklyftor. Garnera med persilja.