Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk spenat
  • 300 g kassler
  • 150 g lasagneplattor färska

Ostsås:

4 dl mjölk
4 dl matlagningsgrädde
4 msk vetemjöl
salt, vitpeppar
2 dl ost riven, lagrad, t ex Prästost

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med smör. Tillsätt sköljd spenat och låt den slakna under omrörning. Tillsätt strimlad kassler och vänd runt i blandningen.

2
Ostsås: Blanda mjölk och grädde i en kastrull. Vispa ner mjölet och sjud under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt osten och rör om tills den smält.

3
Skär lasagneplattorna så att de passar formen. Varva ostsås, spenat- och kasslerblandningen och lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Av-sluta med ostsås. Gratinera mitt i ugnen, ca 25 minuter.