Du behöver
- 4 skiva entrecôte
- salt och peppar
Paprikasmör:
1 st röd paprika
100 g smör
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver rökt
salt svartpeppar
Servera med:
4 st bakpotatis se recept
blandad sallad
Gör så här
1
Rumstemperera köttet, ca 1 timme innan grillning. Baka potatisarna, se recept nedan.
2
Paprikasmör: Dela och kärna ur paprikan och pensla den lätt med olja. Grilla paprikan över glöd eller under ugnens grillelement tills skalet är bubbligt och hårt grillat på vissa ställen. Låt svalna. Dra bort skalet. Mixa paprika, smör, olja, skalad vitlök och paprikapulver till ett smidigt smör. Smaka av med salt och svartpeppar. Spritsa rosor av smöret på ett smör-papper och ställ in på en bricka i kylen eller frysen.
3
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Grilla köttet på hett grillgaller över glöd eller i grillpanna, 2–3 minuter per sida. Låt köttet vila ett par minuter. Servera med paprikasmör, bakad potatis och blandad sallad.