Du behöver

  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk ströbröd
  • 200 g köttfärs
  • 0.5 st ägg
  • salt och peppar
  • 50 g ädelost
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk maizena redning

Servera med:

potatis rostad
haricots verts

Gör så här

1
Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärs, ägg, salt och peppar. Smula i ädelosten och blanda om.

2
Forma 4 biffar och stek i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida. Ta upp biffarna.

3
Häll vatten, grädde, fond och soja i stekpannan. Koka upp och red av med redning. Smaka av med salt och peppar och servera med rostad po-tatis och kokta haricots verts.