Du behöver
- 0.5 dl mjölk
- 1 msk ströbröd
- 200 g köttfärs
- 0.5 st ägg
- salt och peppar
- 50 g ädelost
- smör eller margarin till stekning
- 1 dl vatten
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 2 tsk maizena redning
Servera med:
potatis rostad
haricots verts
Gör så här
1
Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärs, ägg, salt och peppar. Smula i ädelosten och blanda om.
2
Forma 4 biffar och stek i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida. Ta upp biffarna.
3
Häll vatten, grädde, fond och soja i stekpannan. Koka upp och red av med redning. Smaka av med salt och peppar och servera med rostad po-tatis och kokta haricots verts.