Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st ryggbiff
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin, 1+1 msk

Stekt lök:

2 st rödlökar
2 tsk strösocker
salt och peppar

Grekisk couscous:

3 st salladslökar
65 g babyspenat
10 st myntablad färska
3 dl couscous
4 dl vatten
1 st citron pressad saft
100 g fetaost

Gör så här

1
Stekt lök: Skala och klyfta löken och stek den mjuk på medelvärme i en stekpanna med smör. Strö över socker och låt det smälta. Krydda med salt och peppar och ta upp löken.

2
Grekisk couscous: Mixa salladslök, spenat och mynta och blanda med couscous i en skål. Häll på kokande vatten. Låt stå övertäckt i 5 minuter. Smaksätt med citronsaft och smula i fetaost.

3
Dela vitlöksklyftorna och gnid snittytan mot köttet. Salta och peppra. Stek köttet i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Servera med stekt rödlök och couscous.