Du behöver

  • 1 kg rostas
  • salt och peppar
  • 1 msk smör

Butternut-squashpuré:

1 st butternut-squash
2 msk olivolja
salt och peppar
1 msk smör

Avokadosallad:

1 st avokado
3 st tomater
1 st silverlök
1 dl sojabönor
1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
1 msk färsk oregano

Ugn: 200°/150°

Gör så här

1
Butternut-squashpuré: Skala squashen och dela den på mitten. Gröp ur kärnorna och tärna köttet. Lägg köttet på plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga i ugnen på 200º i 20 minuter. Låt svalna. Mixa squashen och tillsätt 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar.

2
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Stek klart i ugnen på 150°, tills innertemperaturen är 62°. Låt vila i 10 minuter innan det skivas.

3
Avokadosallad: Kärna ur och skär avokadoköttet i bitar. Skär tomaterna i bitar. Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda avokado, tomat, lök och bönor i en salladsskål. Blanda citronsaft och olja och ringla över salladen. Strö över oregano. Servera till köttet.