Du behöver

  • 4 skiva entrecôte
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Ugnspotatis:

2 st gula lökar
500 g potatis
2 st röda paprikor
400 g tomatsås färdig

Bearnaisesås:

200 g smör
0.5 st gul lök
3 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
5 st pepparkorn
2 tsk dragon torkad
4 st persiljestjälk
3 st äggulor
2 msk hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ugnspotatis: Skala och skiva lök och potatis. Kärna ur och strimla pap-rikorna. Lägg lök, potatis och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Häll på tomatsås och täck med folie. Tillaga i ugnen i 40 minuter.

2
Bearnaisesås: Smält smöret i en kastrull. Skala och hacka löken. Koka ihop lök, vinäger, vatten, krossad peppar, dragon och persiljestjälkar tills 3 msk återstår. Sila vätskan och blanda med äggulorna i en kastrull. Vispa över vattenbad tills det tjocknar. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning. Salta och peppra och rör i persilja.

3
Krydda köttet med salt och peppar och stek det i en stek- eller grillpanna med smör, 3 minuter per sida. Servera med ugnspotatis och bearnaisesås.