Du behöver

  • 4 st rödspättafilé
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 msk matfett

Remouladsås:

1 dl crème fraîche eller gräddfil
2 msk gurkmix t ex Bostongurka
2 tsk kapris
1 tsk hackad persilja
1 tsk gräslök skivad
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
citronklyftor
grönsallad blandad

Gör så här

1
Salta och peppra fisken. Vänd filéerna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och avsluta med att vända dem i ströbröd blandat med sesamfrön. Lägg filéerna på smörpapper för att torka något.

2
Stek spättorna på medelvärme stekpanna med matfett, 2–3 minuter per sida.

3
Remouladsås: Blanda crème fraiche, gurkmix, kapris, persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, citron och blandad grönsallad.