Du behöver
- 300 g potatis
- 2 st morötter
- 1 st röd paprika
- olivolja
- salt peppar
- 300 g vit fiskfilé
- 0.5 st ägg
- 0.5 dl ströbröd
- 1 msk smör eller margarin
Citron- och dillsås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
0.5 dl vatten
1.5 dl matlagningsgrädde
1 st fiskbuljongtärning
0.5 st citron pressad saft
2 msk hackad dill
Servera med:
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skrubba potatisen och skär stora potatisar i mindre bitar. Skala och skär morötterna i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda potatis, morötter och paprika med olja, salt och peppar i en ugnsfast form. Tillaga i ugnen i 20 minuter.
2
Skär fisken i bitar. Vänd fisken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
3
Citron- och dillsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med vatten, grädde och buljongtärning. Koka i 5 minuter. Smaka av med pressad citron, dill, salt och peppar. Servera fisken med sås och ugnsbakade potatisar, morötter och paprika.