Du behöver
- 225 g salladskyckling eller grillad urbenad kyckling
- 1 dl quinoa tricolor
- 2 dl vatten
- 3 st salladslökar
- 2 st tomater
- 1 st gurka dm
- 1 st selleri stjälk
- 50 g salladsblad blandade
- 16 st oliver svarta urkärnade
- 50 g fetaost
Örtdressing:
1 dl gräddfil
1 msk pesto se ovan eller köp färdig
salt och peppar
Gör så här
1
Tina salladskycklingen eller skär grillad kyckling i tärningar.
2
Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt sköljd quinoa och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Blanda quinoa och kyckling.
3
Skär salladslöken i tunna skivor. Skär tomaterna i bitar. Skiva gurka och dela skivorna på mitten. Skiva sellerin. Fördela salladen på två tallri-kar. Lägg på grönsaker och kycklingquinoa. Garnera med oliver och feta-ost i bitar.
4
Örtdressing: Blanda gräddfil och pesto. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen vid sidan om.