Du behöver

  • 225 g salladskyckling eller grillad urbenad kyckling
  • 1 dl quinoa tricolor
  • 2 dl vatten
  • 3 st salladslökar
  • 2 st tomater
  • 1 st gurka dm
  • 1 st selleri stjälk
  • 50 g salladsblad blandade
  • 16 st oliver svarta urkärnade
  • 50 g fetaost

Örtdressing:

1 dl gräddfil
1 msk pesto se ovan eller köp färdig
salt och peppar

Gör så här

1
Tina salladskycklingen eller skär grillad kyckling i tärningar.

2
Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt sköljd quinoa och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Blanda quinoa och kyckling.

3
Skär salladslöken i tunna skivor. Skär tomaterna i bitar. Skiva gurka och dela skivorna på mitten. Skiva sellerin. Fördela salladen på två tallri-kar. Lägg på grönsaker och kycklingquinoa. Garnera med oliver och feta-ost i bitar.

4
Örtdressing: Blanda gräddfil och pesto. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen vid sidan om.