Du behöver

  • 4 st isterband
  • smör till stekning

Rödbetssallad:

700 g färska rödbetor
200 st potatis kokt kall
2 st äpplen
1 st gul lök
1 dl ättiksgurka hackad

Dressing:

2 dl gräddfil
3 msk senap skånsk grov
1 dl hackad gräslök
flingsalt
nymald peppar

Gör så här

1
Rödbetssallad: Borsta rödbetorna rena, behåll rotspets och en del av blasten så behåller de färgen bättre. Koka dem i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och tryck av skalet. Låt kallna. Skär rödbetorna i små tärningar.

2
Skär potatis och äpple i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda rödbetor, potatis, äpple, lök och gurka i en stor skål.

3
Dressing: Rör ihop gräddfil, senap, och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner dressingen i salladen.

4
Stek isterbanden i en stekpanna med smör.