Chorizosallad med gratinerad toast

Gratinerade smörgåsar med getost toppar den här matiga salladen.

Du behöver

  • 2 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 200 g chorizo
  • olivolja till stekning
  • 2 st färska lökar gärna röda
  • 2 st persikor eller nektariner
  • 2 st tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • flingsalt, nymald peppar
  • 62.5 g rucola
  • 4 skiva getost ca 200 g
  • 4 skiva danskt rågbröd

Ugn: 250° grill

Gör så här

1
Koka mathavren i buljongen enligt anvisningarna på förpackningen, ca 15 minuter. Låt kallna.

2
Slanta korven och stek i en stekpanna med lite olja. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva löken. Skär persikor och tomater i bitar.

3
Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en stor skål. Vid servering: Vänd ner mathavre, korv, lök, persikor, tomater och rucola i dressingen. Lägg upp på tallrikar.

4
Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på osten och gratinera i övre delen av ugnen, ca 4 minuter. Dela varje brödskiva i fyra delar och lägg på salladen.

Scroll to Top