Du behöver

  • 250 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 25 g currypasta röd
  • 2 cm ingefära
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 0.5 st lime pressad saft
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 st morot
  • salt och peppar
  • koriander

Servera med:

nudlar

Gör så här

1
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den i en stekpanna med smör. Tillsätt currypasta och riven ingefära och fräs en minut.

2
Tillsätt kokosmjölk, vatten och fond, och koka i 10 minuter. Tillsätt limesaft, hackad chilipeppar och skalad och strimlad morot. Koka i 5 minuter.

3
Smaka av med salt och peppar och strö över koriander. Servera med kokta äggnudlar.