Du behöver

  • 4 st torskfilé ca 500 g
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost

Sås:

3 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
2 tsk fransk senap
2 msk vetemjöl
salt och peppar

Matkorn:

2.5 st matkorn
4.5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
0.5 st röd paprika
100 g sockerärter

Servera med:

broccoli kokt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tina fiskfiléerna om de är frysta. Salta och peppra och vik ihop filéerna i tre delar till ett paket, och lägg dem i en smord ugnsfast form.

2
Sås: Vispa samman grädde, fond, senap och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen, 10–15 minuter.

3
Matkorn: Koka matkorn, vatten och buljongtärning i en kastrull enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt tärnad paprika och snedskurna sockerärter till matkornen och blanda om. Servera med kokt broccoli.