Du behöver

  • 400 g högrevsfärs eller nötfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano hackad, färsk
  • ajvar relish mild
  • 1 dl vispgrädde

Servera med:

pasta t ex gemelli
parmesanost riven

Gör så här

1
Blanda färs och salt i en skål. Tillsätt ägg, lökpulver, peppar och oregano och blanda till en smidig smet. Forma färsen med fuktade händer till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en tallrik.

2
Koka upp ajvar relish och grädde i en kastrull och lägg ner några köttbullar i taget och sjud dem i 5 minuter. Koka upp såsen mellan varje köttbullsomgång. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med kokt pasta t ex gemelli och nyriven parmesanost.