Du behöver

  • 300 g sillfiléer eller strömmingsfiléer
  • salt
  • 1 msk dill
  • 1 dl havrekli
  • 2 msk matfett
  • 0.5 st rödlök
  • 1 krm vitpeppar stött

Lag:

2.5 dl vatten
0.5 dl ättikssprit 12 %
2.5 msk strösocker
1 tsk salt

Servera med:

kokt potatis se recept
gurk- och coleslawsallad se recept

Gör så här

1
Lag: Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt i en kastrull. Låt lagen kallna över vattenbad.

2
Lägg fisken med köttsidan upp på ett smörpapper. Salta och strö över dill. Lägg ihop fiskfiléerna två och två till flundror och vänd dem i havrekli. Stek flundrorna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.

3
Varva flundrorna med skivad rödlök, dill och stött vitpeppar i en skål. Häll lagen över flundrorna och låt stå i kylen i minst 6 timmar. Servera med kokt potatis och gurk- och coleslawsallad.