Du behöver
- 300 g sillfiléer eller strömmingsfiléer
- salt
- 1 msk dill
- 1 dl havrekli
- 2 msk matfett
- 0.5 st rödlök
- 1 krm vitpeppar stött
Lag:
2.5 dl vatten
0.5 dl ättikssprit 12 %
2.5 msk strösocker
1 tsk salt
Servera med:
kokt potatis se recept
gurk- och coleslawsallad se recept
Gör så här
1
Lag: Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt i en kastrull. Låt lagen kallna över vattenbad.
2
Lägg fisken med köttsidan upp på ett smörpapper. Salta och strö över dill. Lägg ihop fiskfiléerna två och två till flundror och vänd dem i havrekli. Stek flundrorna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.
3
Varva flundrorna med skivad rödlök, dill och stött vitpeppar i en skål. Häll lagen över flundrorna och låt stå i kylen i minst 6 timmar. Servera med kokt potatis och gurk- och coleslawsallad.