Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • 500 g broccoli
  • 300 g kassler
  • 2 dl riven ost lagrad

Sås:

1 tsk curry
1 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
2 tsk citrontimjan repad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och dela blomkål och broccoli i buketter, och förväll i en kastrull med lättsaltat vatten, 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Lägg buketterna i en smord ugnsfast form. Tärna kasslern och fördela över grönsakerna.

2
Sås: Fräs curryn under omrörning i en kastrull med smör. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden under omrörning, och låt såsen sjuda i 3 minuter. Salta och peppra och rör ner citrontimjan.

3
Häll såsen över gratängen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter.