Du behöver
- 2 bitar laxfilé à 175 g, frysta och tinade
- 1 msk salt
- vitpeppar
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk rapsolja
- 100 g blandad sallad
Limedressing:
0.5 st lime rivet skal och pressad saft
2 msk rapsolja
salt och peppar
2 krm strösocker
Servera med:
kokt potatis
grönsallad blandad
lime
Gör så här
1
Gnid in laxfiléerna med salt, stött vitpeppar och honung. Lägg laxen på en tallrik och täck med plastfolie. Låt stå i kylen, ca 1 timme.
2
Skölj snabbt av fisken och torka med hushållspapper. Dela filéerna på längden och pensla med olja. Grilla i het grillpanna, knappt 1 minut per sida.
3
Limedressing: Blanda limeskal, limesaft, olja, salt, peppar, olja och socker och ringla över laxen vid servering. Servera med kokt potatis, sal-lad och en klyfta lime.