Du behöver

  • fläskfilé ca 600 g
  • smör
  • flingsalt nymald peppar
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 st päron fasta
  • 25 g rucola
  • 1 dl valnötter

Ostkräm:

150 g ädelost
2 dl lätt crème fraiche
flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i 5 cm breda bitar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra.

2
Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg klyftorna i en rymlig ugnsfast form och blanda med olja, salt och peppar. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skölj och klyfta päronen och blanda med potatisen.

3
Ostkräm: Mosa ihop ädelost, crème fraiche och salt. Klicka ungefär hälften av ostkrämen på köttet. Lägg köttet ovanpå potatisen och päronen och stek i ytterligare ca 15 minuter.

4
Toppa med rucola och delade nötter. Servera med resten av ostkrä-men.